Led tl’s die ballast compatibel of InstantFit genoemd worden

Posted on

Eindelijk

Een led tl buis die uw tl lampen echt kan vervangen. Met 160 lumen per Watt (heldere lens) geeft deze led tl lamp een ongekende lichtopbrengst. De led tl buis is verkrijgbaar in de gangbare maten 60, 90, 120 en 150cm. Met een energiebesparing die kan oplopen tot 65%. 
 
Wij verkopen al een tijdje ballast compatibele led tl's ook wel InstantFit led tl's genoemd. Wat betekent dat en wat zijn de verschillen met gewone led tl's?

Gewone led tl's

Bij de toepassing van gewone led tl's moet uw armatuur aangepast worden aan de werking van een led tl. Heeft u een armatuur met een starter dan krijgt u vaak een startervervanger met de led tl meegeleverd. Deze startervervanger is een z.g. doorverbinder waardoor de stroom niet langer via het in het armatuur opgenomen VSA (VoorSchakelApparaat of magnetische ballast) gaat lopen en de led tl dus rechtstreeks gevoed wordt. Als u een HF (HoogFrequent) armatuur gebruikt dient het (e)VSA (electronische ballast) in zijn geheel afgekoppeld te worden.

CE goedkeuring vervalt

Vele installateurs zijn hier geen voorstander van omdat bij een aanpassing aan het armatuur de CE-goedkeuring van het armatuur vervalt en hierdoor de aansprakelijkheid komt te liggen bij de installateur die de aanpassing heeft gedaan.

Ballast compatibele led tl's

Bij het gebruik van een ballast compatibele led tl hoeft het armatuur niet meer aangepast te worden. De tl-lamp kan gewoon vervangen worden door de led tl. Werkt dit bij alle armaturen? In principe kan onze ballast compatibele led tl in elk armatuur geplaatst worden maar er zijn uitzonderingen. In sommige armaturen met twee of meer tl-lampen wordt een (e)VSA gebruikt waarin een beveiliging is opgenomen waardoor bij het uitnemen van één tl-lamp automatisch de andere tl-lampen worden uitgeschakeld. Deze beveiliging werkt op basis van verminderd opgenomen vermogen waardoor dit fenomeen ook optreedt wanneer led tl's geplaatst worden. De led tl's hebben namelijk veel minder opgenomen vermogen dan de tl-lampen die zij vervangen.
 

Het installeren

TL buis eruit en led tl buis erin Energie besparen was nog nooit zo gemakkelijk. Gewoon oude tl buis eruit en nieuwe, energiezuinige led tl erin. Geen aanpassingen, geen gedoe, geen problemen met garanties op armaturen.

Led tl met gericht licht door 180 graden draaibare eindkap.

De Premium ballast compatibele led tl is, net als alle andere Green Profit led tl verlichting, voorzien van een 180 graden verdraaibare eindkap. Hierdoor kan de led tl ook gericht licht afgeven. Dit is bijvoorbeeld handig bij het aanlichten van schabben in winkels. Door de draaibare eindkap kan de led tl ook licht naar boven afgeven waarbij bijvoorbeeld het spiegeloptiek van een armatuur gebruikt kan worden. Wist u trouwens dat wij ook tweezijdige led tl verlichting in ons productengamma hebben?

Specificaties Green Profit Premium ballast compatibele led tl

 
- Geïntegreerde ballast compatibele driver
- 120 Graden lichtworp (heldere lens)
- 160 Graden lichtworp (matte lens)
- Lumen / watt verhouding: 160
- Powerfactor: >0.95
- Colour Rendering Index (CRI): >80
- H70 waarde bereikt na: 55.000 branduren
- Geschikt als retrofit oplossing, geen aanpassingen aan armatuur noodzakelijk
- Breed toepasbaar in parkeergarages, kantoren, hallen, magazijnen, bedrijfsruimtes etc.
- 5 jaar garantie
- UV, lood en kwik vrij

Geef een reactie